Europa la liceu

Europa unita de astazi are la baza un set de valori la care subscriu toate Statele Membre si pe care le impartasesc, in general, toti cetatenii europeni. Romanii, ca si alte popoare europene, contribuie, prin specificul local, la diversitatea culturala care caracterizeaza Europa. De altfel si diversitatea culturala (garantarea identitatii fiecaruia) este, la rândul sau, una dintre principalele valori europene. Modul in care valorile romanesti se regasesc in valorile Uniunii Europene si le imbogatesc constituie tema concursului „Europa la liceu” din acest an.

Proiectul „Europa la liceu” a fost lansat la initiativa Delegatiei Comisiei Europene in Romania, ca o provocare adresata elevilor de liceu: un concurs de idei pe teme legate de viitorul european al Romaniei.
Concursul se adreseaza elevilor de liceu, care trebuie sa lucreze in echipa de 5 persoane pentru a propune un proiect de promovare a valorilor europene in Romania.

Echipele care doresc sa lucreze la un proiect au la dispozitie un consultant, in mod gratuit. Proiectele vor fi trimise prin internet, intr-o forma standard, pana la 15 aprilie 2005. Echipele pot sa trimita suplimentar elemente vizuale (poster, fotografii, imagini etc.) ce vor sustine proiectul si pot fi selectionate pentru a fi expuse in cadrul festivitatii de premiere.

Multa bafta!!


Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Uniunii Europene.


15 mai 2005
In prezenta celor peste 200 de invitati la evenimentul de gala, Marele Premiu "Europa la liceu" a fost acordat echipei EliberArt, formata din 5 elevi constanteni.
Comunicat de presa

32 de echipe vor participa la finala din 15 mai
Cele opt jurii regionale au decis lista finalistilor concursului "Europa la liceu". Castigatorii vor fi anuntati cu ocazia festivitatii de premiere, care va avea loc la Bucuresti, pe 15 mai.
Comunicat de presa

Peste 500 de proiecte inscrise
Urmeaza etapa de evaluare regionala a proiectelor. Mai multe detalii despre componenta juriilor regionale si cate locuri se califica mai departe in sectiunea evaluare regionala.

25 martie
La Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti are loc intalnirea echipelor de elevi din Regiunea Sud-Muntenia cu coordonatorul regional.

Juriul
Juriul la nivel national va avea aceeasi componenta ca si la editia de anul trecut: Jonathan Scheele, Andi Moisescu si Catalina Ionescu (Jojo)

Premiile concursului
Premiul 1: cate o camera foto digitala (pentru fiecare membru al echipei castigatoare)
Premiul 2: cate un dvd player
Premiul 3: cate un cd player

17 februarie 2005
Baia Mare. 80 de persoane au participat la lansarea oficiala "Europa la liceu" in Regiunea Nord-Vest, in care sunt cei mai multi consultanti (12).

9 februarie 2005
O echipa din Brasov a inscris primul proiect in concursul "Europa la liceu". Termenul limita este 15 aprilie.

30 ianuarie 2005
Astazi, la Busteni, a fost lansata a doua editie a concursului „Europa la liceu”, o noua provocare pe care Delegatia Comisiei Europene în România o adreseaza elevilor de liceu. În acest an, tema concursului este: „Valori românesti, valori europene”
Comunicat de presa

<% RS.Close() Set RS = Nothing %>